Diska för hand underskattad syssla

När man öppnar luckan till diskmaskinen här hemma ger den ifrån sig ett dovt litet dunk. Det går inte att undvika, dunket hör liksom till. Öppna diskmaskin – litet dunk. Goes together.

Dunket är i sig inte ett problem. Däremot är effekten som ett oansenligt ljud kan åstadkomma mer eller mindre förödande. För oavsett var diskmaskinsmarodören Rufus befinner sig i lägenheten så registrerar hans yttepyttesmå öron ljudet.

Inom loppet av en mikrosekund kastar sig den lilla kroppen av i galopp över parketten. Få saker kan hindra honom. Kartonger som ligger i vägen forceras med små svettiga händer och dreglande käftar. Leksaker rullar åt alla håll och går i bitar under de 10,7 kilona som dundrar fram. Föräldraben som gör fåfänga försök att parera framfarten går bet och själva föräldern stupar i golvet och ger ifrån sig ett avgrundsvrål av smärta när hälsenan går av.

Vid den öppna diskaskinen står sen en liten individ med lyckotårar i ögonvrårna, andan i halsen och en kladdig förskärare i näven. Så lycklig, så lycklig.


När man öppnar luckan till diskmaskinen här hemma ger den ifrån sig ett dovt litet dunk. Det går inte att undvika, dunket hör liksom till. Öppna diskmaskin – litet dunk. Goes together.

Dunket är i sig inte ett problem. Däremot är effekten som ett oansenligt ljud kan åstadkomma mer eller mindre förödande. För oavsett var diskmaskinsmarodören Rufus befinner sig i lägenheten så registrerar hans yttepyttesmå öron ljudet.

Inom loppet av en mikrosekund kastar sig den lilla kroppen av i galopp över parketten. Få saker kan hindra honom. Kartonger som ligger i vägen forceras med små svettiga händer och dreglande käftar. Leksaker rullar åt alla håll och går i bitar under de 10,7 kilona som dundrar fram. Föräldraben som gör fåfänga försök att parera framfarten går bet och själva föräldern stupar i golvet och ger ifrån sig ett avgrundsvrål av smärta när hälsenan går av.

Vid den öppna diskaskinen står sen en liten individ med lyckotårar i ögonvrårna, andan i halsen och en kladdig förskärare i näven. Så lycklig, så lycklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *