Ett halvt ark papper, anno 2010

Är det någon som läst Ett halvt ark papper? Strindberg. Novellen om en man som som blivit änkling och hittar sitt liv summerat på en lista med telefonnummer.

Fick lite samma känsla när jag betalade räkningar nu och fick upp listan med alla betalningsmottagare. Här finns en del av mitt liv.

Adressändring, flytten till första gemensamma lägenheten. Kyrkan, Trosa-Vagnhärads församling. Sörmlands Nyheter, bröllopsannonsen. Profylaxkursen. Minimundus, tygblöjorna. Södersjukhuset, BB-övernattning. Globens Trafikpedagoger, mitt körkort. Vingåkers Kommun, torpet sophämtning. Och sen en och annan felparkering till Vägverket däremellan, men de behöver man ju inte fokusera på.

Livet är väl i och för sig lite större än bara en lista över betalningsmottagare. Men ändå. Det känns så litterärt. Julian är dessutom född på samma dag som good old August. Kan ju inte vara en slump.

Så. Jag är lite som Strindberg, jag känner att vi connectar. Infernokris och sånt. Eller?

Jag skriver nog en bok. Snart.

7 reaktioner på ”Ett halvt ark papper, anno 2010

  1. Strindberg var ju kungen av omen. Apropå ”slumpen är inget sammanträffande” eller vad den där boken hette. Så det passar ju ovanligt bra att du slår dig ihop med honom just nu, menar jag. Och jo, ett halvt ark papper – den fick vi skriva en fortsättning på i skolan. Om jag inte minns helt fel slutade min uppsats med att han dränkte sig i Strömmen. Eller funderade på att göra det. Apropå sammanträffanden och sinnesstämningar.

  2. Alla mina uppsatser i skolan handlade om hundar och människor som dog. Blod, misär och övernaturliga hemska händelser. Ända upp till studenten. Jag tror vi har lite samma ingång på saker och ting i livet….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *