Kanske måste börja tänka framåt

Vaknade av ett sms efter några få timmars ytlig sömn. Kommunicerade lite i någon slags dvalliknande twilightzone och beslutade mig för att jag borde somna om. Vaknade igen vid 10.30. Det tog några minuter innan jag vågade titta på klockan, den kan väl inte vara typ 14.00… eller ännu värre… är det söndag redan?!

Sen kom usel-känslan. Shit vad den kom, wooohooo! Och den försvann inte direkt av att jag hittade ett sår i handen och fick fundera en stund över hur det hade kommit dit. Usel. Usel. Usel.

Men man ska inte underskatta makten av en dusch. Renande, både utanpå och inuti. Och nu, efter tre gigantiska glas med starkt snabbkaffe och lite kontakt med yttre världen, börjar usel-feelingen släppa något.

Men ändå. Jag måste rycka upp mig. Måste skriva mer, måste börja träna, måste lyfta blicken, sluta läsa skitlitteratur, köpa Cinematekskort igen, läsa om alla mina gamla filmteoriböcker, börja fota igen, äta nyttigare, inte göra av med så mycket pengar när jag har dem, inte skjuta saker på framtiden, styra upp, köpa kalender, skriva ner, göra listor, få koll, bli kulturell, laga riktig mat till mig och barnen, börja packa lådor, sätta ner foten.

Det ska jag göra. Alltihop. Efter 7 maj. Då smäller det. Fram tills dess – usel.

7 reaktioner på ”Kanske måste börja tänka framåt

  1. Att rycka upp sig är bra. Men bränn inte ut dig på vägen. Välj den viktigaste saken och gör den först. Sen när den rullar gör du nästa. Du vet för mycket förändring frestar på :). Och var vasksam med listorna. De kan ge dig dåligt samvete. Om de gör det så släng dem ocg gör sakerna istället – det har min teraput sagt (jo jag har också en sån ;)).

  2. Ha ha ha! Du är klok. Mycket klok. Jag gillar dig. Terapeut. Tror jag? Eller? Det är ett ämne vi måste avhandla närmare känner jag – terapeut alltså.

  3. Terapeut hade jag tänkt skriva. Och sen alla andra stavfel. Ibland går det fort. :)Men som sagt för vidare mangling på pratbart ställe.

  4. Vet inte men om jag någon gång ska bli egen så är det det jag skulle vilja jobba med. Känns som man skulle kunna få lite olika typer av jobb, lite variation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *