Jag gjorde det!

Ett litet steg för mänskligheten, men värsta klivet för mig. Jag gjorde det. Jag åkte ner.

Satt kvar i bilen en stund när jag svängt in på tomten. Laddade. Svarade på några sms som kommit på nervägen, alla ni omtänksamma som så väl förstår vad ett styrkesms kan betyda när allting är så skört det kan bli. Tack. Tack vare er öppnade jag till slut dörren och stod där, mitt på min egen gräsmatta. Bland snödropparna. Doften. Suset från skogen. Lugnet.

Och så rann allting ut, ner i den mossiga gräsmattan. En frihetskänsla och en framtidstro som virvlade omkring, inuti och utanpå. Det här stället är fan mitt. Mitt och barnens och jag tänker aldrig någonsin låta det förflutna äta upp framtiden.

Sen tog det praktiska överhanden. Jag packade hans saker, kläder och stövlar i kassar. Och jag kände ingenting. Ingenting alls. Sen möttes jag och pumpen, som i en duell i gryningen. Pumpen vann kan jag säga. Så för tillfället har jag inget vatten. Mycket retligt. Men jag ringde till pumpaktuen i Trosa och experten trodde att det sitter någon ispropp på vägen upp till brunnen. Det är bara att vänta på värmen och försöka igen. Som med så mycket annat.

Så jag krattade istället. Klippte grenar och gick mest runt i största allmänhet och njöt av den uteblivna paniken och gråten som aldrig kom.

Den mest fruktade dagen ligger nu bakom mig. Det måste vara värt ett glas champagne?

Ja, det är det!

7 reaktioner på ”Jag gjorde det!

  1. Du vi snackar flaskor här, inga glas! Så grymt bra du är!! Och pumpen får på pumpen nästa gång. Jag lovar! kram

  2. Utan att jag vet så känns det som att jag är en jäkel på att fixa pumpar. Jag kan åka med ner, så skrämmer vÅ­ upp den där saken. Rejält!

  3. Min älskade vän! Jag är så stolt över dig! Du är den starkaste människa jag vet! Lämna åt Peter att ta en dust med pumpen, det är ju hans jobb! Puss

  4. Puss på er för era fina ord. Så fort jag har fått skiten på banan bjuder jag er till det lilla rucklet. Ser fram emot att ha er där! Utan vänner – inget torp. Så är det bara.

  5. Jag tror också på ispropp. Vår pump fungerade inte innan 12 på dagarna när vi var nere i påsk. Minusgrader på natten betyder att det måste tina på förmiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *