Det är väl så här det ska vara?

Upp tidigt. Ta sitt svullna fejs och lämna osvullna kids på sina respektive platser. Åka in till Söder. Träffa skrivkompis. Kläcka en briljant idé. Prata allvar. Skratta. Dra slutsatser. Få nya impulser. Skriva. Sitta kvar och fortsätta skriva. Bli hungrig. Hitta nåt att äta. Skriva ett tag till. Tröttna på det. Ta en promenad i solen. Titta på folk. Lyssna på musik.

Träna. Duscha. Maila lite. Få ett fint sms. Skicka ett likadant. Packa en väska. Ta bilen, hämta barn, åka till Trosa, äta gott, dricka vin, prata, diskutera. Skratta. Inspireras. Skriva. Läsa obegränsat med artiklar och givande böcker.

Jag tror jag hittat min lunk. Jag tänker aldrig mer bli en niotillfem-person. Oh no. Never again. Jag ska ta ett halvtidsjobb på ett café, fysiskt jobb som gör att tankarna kan vandra, människokontakt lite då och då, leva på havregrynsgröt och skriva tills det ger resultat. Just nu känns det som att jag skulle kunna offra rätt mycket av det materiella.

Men inte torpet. Och inte bilen. Och så vill jag gå ut och äta ibland. Dyra skor kan jag skita i, men jag vill kunna köpa roligt Lego. Och resa. Kläder måste man ju ha, både jag och barnen. Och betala räkningar är ju viktigt. CSN, hyra, lån, el, sophämtning…

Ja, ja, ja. Okej. Jag fattar, väldigt lite i livet är gratis.

Men dåså. Då får jag väl se till att skrivandet ger resultat jävligt snart.

5 reaktioner på ”Det är väl så här det ska vara?

  1. har du fått reda på vad som orsakat svullnaden än? alltså av en läkare:-) liknande hände mig och orsaken var ett äpple. Jag tål sedan några år tillbaka endast Granny Smith.. Hur som helst. Älskar att läsa dina rader för jag hör din röst samtidigt…:-) kraaaam M

  2. Låter som art du hittat din lunk, vännen! Låter grymt trevligt och härligt dessutom. Berätta mer på¨tisdag!! kram kram

  3. Jenny: 🙂 Miran: Nej, inte av läkare. Jag går på clarityn nu och det har gått ner något. Går till läkaren nästa gång… om jag orkar… Anna: Japp, ses på tisdag.

  4. Det KOMMER att ge ett helt enormt javla skitbra resultat nar det ar klart. Och nar du ar kandis kan jag lunka omkring och storle nere i Australien for att du, just DU, skickat mig tva pasar Pollychoklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *