Omkullvält av den nya retoriken

Mitt i middagen. Fyraåring gör ett försök att byta projekt.

– Jag ska spela Wii nu.

– Nej. Vi äter nu. Du får spela sen.

Tystnad.

– Men sen betyder nu.

– Va? Nej. Sen betyder sen.

Tystnad.

– Nej. Inte för mig. För mig betyder sen nu. Så är det, mamma.

7 reaktioner på ”Omkullvält av den nya retoriken

  1. Hos oss låter det likadant och med tillägget. Ni bestämmer inte över mig för det gör jag!! Vart månne det barka? Du som har en äldre variant kan du upplysa mig om att detta är en övergående fas, please!
    Kram din gamla BB kollega Alexandra

  2. Sara; enda sättet att göra riktigt kännbar revolt mot mig, skulle jag tro. 🙂 Maria; ja, jag var mållös vilket inte händer så ofta. Sen bara gick han. Skitungen. Alexandra; jag kan väl diplomatiskt säga att det kanske inte är övergående i den bemärkelsen… låt oss istället säga att det tar sig nya uttryckssätt. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *