Köp hos oss för 200kr:

Eller här:

Och nu även som E-bok:

Ge boken ⭐️⭐️⭐️⭐️🌟 på:

Efter Morris

Den excentriska Alex lever ensam och isolerad i sin lilla förortstvåa, precis som hon vill ha det. Hennes ilskna värld består av arkitektjobbet, kvarterskrogen och ett litet förfallet torp i de sörmländska skogarna. Inget kan rubba hennes bittra cirklar och hon håller alla mänskliga relationer på tryggt avstånd.

Så en dag kommer ett handskrivet brev. Och sen kommer Morris… Den tioåriga pojken kliver över tröskeln till Alex trånga värld och får den att gunga. Det kan hon inte tillåta. Hon gör allt för att bli av med honom.

Efter Morris är en bok om ett annorlunda föräldraskap. Det är berättelsen om ett hjärta i permafrost och om en pojke som blir man. Om att göra så gott man kan i en samtid som skakar och skälver. Det är också ett dråpligt tankeexperiment och en lek med föräldrarollen. Vem får räknas som förälder? Och hur kan kärlek se ut när den inte ser ut som den brukar?

Kom på digital bokrelase för Efter Morris!

⭐️ … OCH DU… VARMT VÄLKOMMEN PÅ DIGITAL BOKRELEASE TORSDAGEN DEN 8 DECEMBER I MITT KÖK KL. 19.00! SNACK OM BOKEN, FÖRÄLDRASKAP OCH SKRIVANDE. KOM, LYSSNA IN OCH SKÅLA I KRANVATTEN, CAVA ELLER KAFFE!  LÄS MER OCH ANMÄL DIG KOSTNADSFRITT HÄR! ⭐️

Röster om boken!
Fantastisk debut. Som att gå in i en bra film, man blir kvar, kan inte lämna och avslutar med ett leende på läpparna. Ljuvligt och rappt språk, en sann läsupplevelse!

Jag sträckläste den och kan säga att det är en av årets bästa läsupplevelser såhär långt. Annorlunda, underfundig, välskriven och gick rakt in i hjärtat. Stort tack för det. Jag läser mycket (har läst över 100 böcker i år) och din bok sticker ut och kommer hamna bland topp 10 i år.

“Jag känner mig som Alex i så mycket. Hon är en del av alla oss kvinnor skulle jag tro. Känner mig stärkt i synen på mig själv som förälder. Fan, jag tänker inte så dumt ändå.

Alltså jag behöver sitta med en penna när jag läser din bok. Och stryka under alla meningar jag vill komma ihåg.

Kunde. Inte. Släppa. Boken.

Jag bara älskar vad du och din kreativa hjärna gör med oss runt omkring. Från de första dedikerade orden, så fina och så viktiga. Sidan 10 – igenkännande med ett gapskratt.”

Boken är precis lika underbart underfundig och lustfyllt mersmakande som dess författare. Man vill liksom bara ha mer och mer.

Blir helt mållös av språket, tacksam för pappersbok så jag kan stryka under och spara. För jag kommer läsa igen, njuta av formuleringarna. Alex och Morris berör på så många vis och sätter fingret på vidden av att vara människa och vad som formar oss. Tack för en mycket stark läsupplevelse.

Ville berätta hur Alex gett mig respit och luft att andas. Och ville få dig att fatta vilken litterär klass det är på dig. Här får du ännu ett wow, hurra, fan-va-bra!

Om författaren
Frida Spikdotter är skribent, redaktör och bloggare. Efter Morris är hennes andra bok – och den första skönlitterära. I den personliga tonen ljuder svart humor med eftertänksam sorgkant, energi och poesi – en medelålders-rock n’ roll på ståplats. 

“Det sägs att man ska skriva för sin egen skull men det har aldrig fungerat för mig. Mina texter söker sina läsare. Det är i interaktionen med dem som orden tar fart och börjar leva. Utan läsare är mitt skrivande utan mening.”

Läs ett debutantporträtt på Boktugg.se.

Kontaktuppgifter och mer information hittar du här!