Efter Morris

Din digital gåva som Summit deltagare.

Sumit deltagare
Hämta boken gratis genom att lägga den i korgen och sedan “köpa” med den rabattkod du fick från Summit.

Den excentriska Alex lever ensam och isolerad i sin lilla förortstvåa, precis som hon vill ha det. Hennes ilskna värld består av arkitektjobbet, kvarterskrogen och ett litet förfallet torp i de Sörmländska skogarna. Inget kan rubba hennes bittra cirklar och hon håller alla mänskliga relationer på tryggt avstånd.

Om boken

Så en dag kommer ett handskrivet brev. Och sen kommer Morris… Den tioåriga pojken kliver över tröskeln till Alex trånga värld och får den att gunga. Det kan hon inte tillåta. Hon gör allt för att bli av med honom.

Efter Morris är en bok om ett annorlunda föräldraskap. Det är berättelsen om ett hjärta i permafrost och om en pojke som blir man. Om att göra så gott man kan i en samtid som skakar och skälver. Det är också ett dråpligt tankeexperiment och en lek med föräldrarollen. Vem får räknas som förälder? Och hur kan kärlek se ut när den inte ser ut som den brukar?

Svart humor och många känslor. Annorlunda och gripande!
– Gunela / Storytel

Mycket unik beskrivning av hur ett föräldraskap kan växa fram!
– Louise / Nextory

 

Om Spikdotter

Jag heter Frida Spikdotter och skriver böcker. Det kan jag säga nu, men vägen hit har varit krokig.

I fjärde klass skrev jag en novell om en hund vars ägare dog. Alla grät. Min lärare snöt sig och sa: skriv mer! Det gjorde jag inte. Jag hade fullt upp med att bli Stenmark eller Krook. När jag var 25 hade jag fortfarande inte blivit någon av dem. Då återstod egentligen bara skrivandet. Där har jag befunnit mig som yrkesverksam i ytterligare 25 år.

Mitt författarskap vill roa en stund på väg mot undergången – varken mer eller mindre. Skratt och eftertanke går sida vid sida i allt jag skriver. Jag vill göra mina läsares värld lite underfundigare, lite skarpare och lite mindre allvarlig.