Hej hej hej,

Så här skrev jag på LinkedIn häromveckan:

“Att respektera sin kreativitet är att liksom ha roligare än vad verkligheten egentligen erbjuder.

Varje dag.

Hela livet.”

Det var egentligen bara något som ploppade upp, men ju mer jag återvänder till det, desto sannare blir det på nåt vis. Det är precis det här det handlar om.

För ska vi vara helt ärliga så är ju vardagen ofta vika tvätt, rodda logistikfest och tjafsa om vems tur det är att gå med återvinningen. Så hur kan man få in sin kreativitet i allt det där?

Jag ger dig tre praktiska sätt du kan testa – helt baserade på en liten, men mycket engagerad undersökningsgrupp, nämligen: jag själv. Varsågod!

Gör annorlunda.
Gör inte allt på samma sätt som du brukar. Bryt rutinen. På riktigt. Tänk aktivt: hur kan jag göra det här på ett nytt eller annorlunda sätt? Eller kan jag kanske skita i att göra det överhuvudtaget just nu? Testa gränsen för mina egna ”måsten” och ”borden”.

Det bästa jag vet är att göra upp en plan i huvudet och sen bryta den helt och hållet… Tycker själv att jag är jobbig då och då, men ärligt talat så tror jag att det förhållningssättet övat upp min förmåga att lätt hitta nya lösningar, ta omvägar eller genvägar och landa på nya ställen.

Skratta mer.
Har du någonsin reflekterat aktivt över vad som får dig att skratta? Är det filmer eller bilder? Små klipp? Andra människor? Särskilda böcker, situationer eller aktiviteter? Gör mer av det som får dig att åtminstone le.

Jag har världens enklaste knep när jag är låg och känner att allt går på tomgång: jag går och sätter mig på en parkbänk där folk passerar. Eller kafé. Eller museum (när de är öppna…). Nånstans där folk är i omlopp. Sen börjar jag söka ögonkontakt med människor – och le som en galning. Prova. Det är omöjligt att inte känna en effekt. Munskydd, säger du? Man ler med ögonen, säger jag…

När jag går hem från en sån ”sittning” är det alltid med lätta steg.

Vänd på känslan.
Lista allt som du tycker är lika trist som att deklarera eller byta däck på bilen. Tänk sen medvetet på hur du skulle kunna få en omvänd känsla för det du ska göra. Kan du andas och ge dig själv tiden det tar att utföra en sak – utan att hela tiden fokusera på att det måste bli klart? Kan du ta ett kliv tillbaka och tänka på den dryga saken i perspektiv och ge den en mening? Att tvättvikningen kan bli en aktiv tankepaus. Att funderingarna får vandra fritt när du fokuserar på lövkrattning? Finns det en möjlighet att inte hasta förbi allt det där… som är… livet?

Lösningen på allt är så klart inte att ha roligt hela tiden – men: ju oftare du kan få in lust i tillvaron, desto oftare kommer du söka dig till det tillståndet. Ditt behov börjar liksom rulla av sig själv för du kommer inte vilja vara utan den sköna vibben. Du kommer leta efter den i varje tråkig situation.

Det börjar med medvetenhet. Det börjar med aktivitet. Det börjar med att göra.

Det börjar med dig.

Och låter du det aldrig börja… kommer det heller aldrig fortsätta.

Skön feedback från deltagare – ni hajar grejen

Ni börjar bli ett stort kreativt gäng som prenumererar på mina utskick och går mina kurser och program. Många av er öppnar, läser det här brevet och varje gång får jag några svar och blir alltid lika glad av era fina kommentarer. Så mitt varmaste tack för det! Jag sparar alla era ord på ett ställe – som jag uppsöker varje gång livet är tungt och det är svårt att få ihop det.

Här är några sköna citat från senaste tiden. Så glad att det jag gör sätter igång grejer i er!

“Jag har precis slutfört min första skrivövning i en av dina kurser. Fantastiskt vad som hände & jag har skrattat gott åt hur jag överraskade mig själv.”

“Min prenumeration hos dig är den bästa investeringen jag gjort på länge. Rakt motsatt mitt dyra träningskort, som jag inte alls utnyttjar under pandemin…”

“Håller med om det du säger om Frida Spikdotter Nilsson! Har sällan känt så mycket värme från en människa endast genom inlägg. Har aldrig träffat henne heller och ändå vill jag ge henne en kram för all inspiration och värme hon ger, när man får kramas igen!”

Vad kan man säga…? Ni är underbara hela bunten!

Storyplanen firar ett år – och får ett syskon!

När jag färdigställde och lanserade min storytellingmetod för egenföretagare – Storyplanen – för ett år sen var jag världens stoltaste. En genomtänkt, enkel och extremt effektiv produkt för de som tjänar mest på att stå starka i sin story: gigarna. Soloprenörerna. Konsulterna. Det fanns helt enkelt inget liknande på marknaden.

Nu fyller den ett år och jag får feedback regelbundet från tacksamma användare som hittat mod och kreativitet i sin kommunikation för att marknadsföra er business och sälja med personligheten som största tillgång. Helt förälskad i alla er som tar klivet! Som väljer att hitta er ryggrad via storyn.

Så varför inte fortsätta? Jag har under året fått förfrågningar ”Kan man vara flera på en Storyplan?” – och nu kan man det! För jag har gjort en som är speciellt framtagen för team och mindre företag där det är vanligt att alla i gänget också är kommunikatörer – varje dag.

Det har också blivit mycket enklare att använda metoden – du laddar hem både Storyplanen och ett arbetsdokument i form av en delbar Wordmall. Sen är det bara att sätta igång att jobba med livs levande storytelling! Du kommer älska det. Världens bästa egotripp som aldrig tar slut!

Givetvis får du som prenumerant på mitt nyhetsbrev en skön och generöst tilltagen lanseringsrabatt. Ange koden ME4Q6GZ5 när du köper, så får du 50 % rabatt under de kommande sju dagarna (ja, du läser rätt – halva priset…).

Här hittar du till Storyplanen för team / småföretag.

Här hittar du till Storyplanen för individ / egenföretagare.

När ni börjar posta ut er nya roliga kommunikation – tagga mig och Skrivplaneten så jag får följa er framfart. Finns nämligen inget bättre. Heja er!

Steg 31 av 52…

Nu ska jag gå till en kyrkogård. Det är nämligen uppgiften i det 31:a mailet i min digitala mailprodukt Ett kreativt år. Jag betar av, ett i taget, för att mitt liv blir bättre och för att jag ska kunna sätta ord på saker och ting. Jag håller kreativiteten nära, nära. Alldeles intill hjärtat. Så att jag kan fortsätta skapa och inspirera och använda all energi som den ger.

Haka på du också. En överraskning i veckan i inkorgen. Och snart öppnar sig en annan livsdimension framför dina ögon…

Bjuder avslutningsvis på en liten text jag skrev igår – Att hålla avstånd och skriva en bok – om min egen kreativa process som pågår just nu. Ingen dans på rosor… vi kämpar på hörni. För vi behöver vara kreativa. Annars vet jag inte hur det ska gå.

Njut livet och sköt om dig så länge!

/ Frida Spikdotter Nilsson

PS Just det! Vi har startat en YouTube-kanal också. Där ligger alla sköna filmer från Medveten kreativitet. Gå in och kolla och följ oss här! Ju fler vi är, desto roligare blir det. Hej hopp! DS

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: