Hejsan!

Det hände mig något fascinerande för en dryg vecka sen som jag gärna vill dela med mig av. Jag är en sucker för insikter och det här gav mig en rejäl sådan. Kanske vill du prova själv? Tänkte jag. 

Är inte så mycket för personlighetstester egentligen, jag tror människor är för komplexa för att vara möjliga att ringa in med några simpla frågor. Vi är så mycket mer än ett påstående, en bokstavskombination eller en färg. Men, detta till trots: häromveckan gjorde jag ett test i alla fall (vilket i sig är ett bevis på hur oförutsägbara vi är…), inför ett möte jag skulle ha. Och det var naturligtvis mycket roligt för det är något i oss som tilltalas av att svara på frågor om oss själva, är det inte så? Även om resultatet ska tas med en nypa salt, peppar och paprikapulver. 

Testet var skapat av University of Pennsylvania och handlade om personliga styrkor. Det innehöll en herrans massa frågor… 250 stycken. Jag kämpade på. Och till sist kom det ut ett resultat – en topp-fem-lista på mina styrkor.  

Och trots min skepticism och motvillighet så visade det sig att toppstyrkan verkligen lyckades fånga mig i ett litet välformulerat nötskal… “Humor and playfulness – You like to laugh and tease. Bringing smiles to other people is important to you. You try to see the light side of all situations. Life is a playground, not a battlefield.”  

Life is a playground, not a battlefield… Kunde inte sagt det bättre själv. Jag gillar inte mål, gillar inte tävling, gillar inte tvång, gilla inte att följa led eller att bli bossad med, gillar inte rutiner och ordning och alltför mycket allvar och tvärsäkerhet gör mig mycket misstänksam. Däremot: älskar leken, frihet, garvet, distansen, humorn, barnsligheten, nyfikenheten, kärleken, känslorna.  

Jag skulle göra mig extremt dåligt på ett slagfält eftersom jag inte skulle kunna ta order eller lyda, inte kämpa för någon annans idé, aldrig trampa på andra eller slå mig fram. Jag skulle inte ens vilja vinna, det finns inget i en tävling som triggar mig faktisk. Jag är korkeksmänniskan. Rakt upp och ner leva, väldigt ostrategiskt, är nog min grej. Vill hellre använda ordet dragningskraft, istället för drivkraft

Driva sig hit och dit tröttar ut, leka gör motsatsen – lustfylldheten förser oss med energin vi behöver för att .  

Nåväl. Det hela gav mig mycket att tänka på. Så oavsett om testet stämmer eller ej, så satte det igång en del av intresse inuti. Kanske även hos dig? 

Här hittar du till testet om du vill prova – kostar inget, men man måste registrera sig. 

Och apropå lust… – jag har byggt digitala lekplatser för din kreativitet 

Både Storyplanen och 12-veckorsprogrammet utgår helt från lust, jag har gjort dem för att jag hade kul när jag skapade – och för att du som deltar ska ha roligt hela vägen. De är framtagna helt baserat på “Humor och playfulness”… som av en händelse? Min övertygelse är att vi behöver mer av det i vår vardag för att må bra och bli motståndskraftiga. Vår kreativitet är vår buffert. Den gör oss hållbara, vackra och modiga.  

Fokuset ligger på dig, din story, din process. Du kommer att beröras, röras, förföras av din egen kreativitet och effekten i processen är påtaglig. 

Nytta kan bara bli nytta, om det samtidigt är nöje. 

Och för övrigt – min andra och tredje styrka var: “Capacity to love and be loved” och “Creativity, ingenuity and originality”.  

Kanske inte så konstigt att jag älskar att förse er med innehåll som boostar och inspirerar er kreativitet till att få större spelrum – i livet, vardagen och i ert företagande. 

Because it’s important to me to bring smiles into your life… 

Hej så länge!

/ Frida Spikdotter Nilsson

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: