Att kasta sig ut

Det okända. Nu är det här. Det underbara. Det osäkra. Det fantastiska som kan bli så bra. Det läskiga som kan sätta allt på spel.

Nu är det här.

Men det verkar som att det är så mitt liv funkar för tillfället – nåt slags nervöst flow som hela tiden håller en på halster. Det ska flyta på, men inte smärtfritt. Det ska gå bra, men inte utan verklighetsförankring. Det ska siktas mot molnen, men på vägen – ett litet åskoväder.

Jag köper det. Helt. Luther the Total Happiness Butcher vid min sida. Lämna mig inte. Jag blir otrygg och förvirrad då.

Från den 1 oktober är jag redaktionschef på Motivation.se. Men allt hänger på hur det går och hur pengaflowet funkar. Hur som helst. Jag har ett jobb från 1 oktober och i alla fall året ut på en lön som jag inte kan leva på. MEN. Jag har ett jobb som jag älskar. Och chansen är stor att lönen ökar redan innan den betalas ut första gången. Väldigt många frågor och inte ett enda svar.

För första gången i livet känner jag ett äkta yrkesmässigt engagemang. Alla rätt. Jag får cred jag inte trodde var möjlig och fullt utrymme för hela min kompetens. Jag tillför något. Betyder. Finns i ett sammanhang. Skriva, absolut – det är en aspekt. En annan är, typ… jag. Min person gör att jag passar in. De personliga egenskaperna är en tillgång. Den här sociala biten. Nu fyller den en funktion. Det verkar som att jag har en naturlig fallenhet för nätverkande och just nu är jag så oerhört glad att jag råkar leva 2011 och inte 1982 för då hade jag inte haft en chans. Rätt i tiden liksom.

Det är fortfarande en chanstagning och sajten är fortfarande på väg – men no pain no gain, right?

Säg att det kommer funka… säg att det är min tur nu… säg att jag vadat klart i skiten och att det lönar sig att vara positiv och att vara en ja-sägare.

Kom igen nu livet. Visa att det kan vara rättvist.

För en jävla gångs skull.

Jag har i och för sig inte tid att vänta på ett eventuellt besked.

Jag kör.

12 reaktioner på ”Att kasta sig ut

  1. Tack alla ni underbara! Jag tror, hoppas och vill att det här ska gå vägen nu på alla sätt. Faktum kvarstår – om inte pengarna rullar in som de ska kommer jag inte kunna bli långvarig – jag har skulder up över öronen liksom. Men vi tror alla på projektet och är övertygade om att vi är stora inom ett år. Det är det vi jobbar för.

    Och skiter det sig har jag fått en ovärdelig erfarenhet som jag är säker på kommer att påverkar hela min framtid.

    Så nu kör vi! Det är nog det enda sättet.

  2. Redaktionschef – fy fan (på ett väldigt bra sätt)! Skiter det sig så har du en ny, jäkligt snygg post på ditt cv i alla fall och så kan du bli redaktionschef någon annanstans. Det sagt så hoppas jag att det inte skiter sig utan går så bra som det borde. Kram!

    • Titeln har mest funktionen att avgränsa vem som ansvarar för vad just nu. Och en fördel när man söker kontakt i kretsar man man normalt inte svänger sig… I själva verket blir det en hel massa grejer jag gör. Att vara med från början och bygga upp nåt – en ynnest. Och som du säger – skiter det sig får något annat ta vid. Det är ju så det verkar funka. Livet. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *