Hej där! 

Förra året vid den här tiden stod jag med Efter Morris upp till knäna. Köttrymds-release, digital release, författarsamtal, läsarreaktioner, signering och paketering och kärlek som regnade från himlen.

Det var galna månader. Som att kläckas ur ett gigantiskt ägg. 

Nu är jag där igen… Fast den här gången som förläggare. Det känns både overkligt och helt naturligt. Overkligt för att det nog varit en sorts hemlig dröm jag inte vågat ta i. Naturligt för att processen varit väldigt organisk. 

Jag fick manuset till Lillian Ericssons Leva som en ormbunke, dö som en duva i min hand strax innan jul 2022. Låg i soffan och kunde inte sluta läsa. Jag fick kroppsliga reaktioner av texten, vilket är mycket ovanligt för att vara mig… 

Då var det inte tal om att Nitwit Förlag skulle ge ut böcker, inte på det viset som nu sker. Vi var alldeles för fega, alldeles för okunniga. Men! Mina vänner! Jag säger som min skrivcoachpersonlighet alltid säger till sina klienter: Det finns bara ett sätt att lära sig – ATT GÖRA. 

Man skriver sig till ett författarskap eller en kreativare kommunikation. Man förlägger sig till att bli förläggare…

Man GÖR. Och man BLIR till när man GÖR.

Så vi gjorde. Och nu är det gjort. Här finns en del bilder från releasekvällen som blev magisk och speciell. När vi kom ut efter att ha städat teatern hade världen blivit vinter. Förunderlig upplevelse. 

Leva som en ormbunke, dö som en duva

Jag vet att ni är många som är nyfikna på boken med den poetiska titeln och den annorlunda insidan. Nu finns den att köpa på Adlibris och Bokus. Ljudbok kommer troligen i januari, e-bok är på gång. Vi är på gång! Snart öppnar vi upp för att ta in fler fantastiska manus.

Ska bara… kanske… fira jul först? 

Och apropå jul. Eftersom vi gjort ett ny upplaga av Efter Morris i äkta pocketformat kunde vi sänka priset rejält. Kanske julklapp för någon som ledsnat på slätstrukenhet, är arg på samtiden och har självdistans på den mörkare skalan av humorregistret. 

Läs, skriv och liv

Görandet ja… Just nu är alla mina vakna timmar fyllda av ord, både andras och mina egna. Jag är inblandad i en rad galna skrivprojekt som än så länge pågår i bakgrunden, men som kommer att spira och explodera till våren. 

Men ett som inte är hemligt alls är den heldagsworkshop jag gästar lördagen den 13 januari i Stockholm. Efter att ha fått ställa in en i september är det naturligtvis otroligt roligt att denna är omåttligt populär och gruppen redan ganska stor! 

Det handlar om en intensiv skrivdag med arbetspass varvat med erfarenheter och inspiration från mig och Clara Diesen. Jag har till exempel en dragning om “att bli klar” och finns tillgänglig hela dagen för rådgivning, coaching och samtal om skrivande.

Dagen är för dig som har ett pågående projekt, vill starta ett nytt – eller bara vill komma igång med skrivandet för året! Dagen är för dig som vill GÖRA… helt enkelt. Och för dig som vill känna på fokuset som dedikerat skrivande personer kan åstadkomma om de får samlas i ett rum med utsikt. 

Mer info och anmälan via den här posten på LinkedIn!

En rik vardag

Och så ett par Spikdotter-blogginlägg – Till varje pris och De smygande orden. Det förstnämnda blev oväntat uppskattat…  Många läsare har både spridit och hört av sig. En liten strimma medmänniskohopp tänds i mig. Och vi behöver alla små ljus vi kan få just nu…

Pju. Mycket information den här gången, men för mig handlar det om att bjuda in till olika upplevelser som förtätar livet. 

Jag vill så gärna dela med mig av läsning som förhöjer och förändrar, som vidgar och expanderar. Och jag vill så gärna att fler ska våga bjuda in skrivet i livet.

Inte för att man har författarambitioner – utan för att det ger livet mening och innehåll och perspektiv.

Det ger en rikare vardag. 

En rikedom som du skapar själv – och som ingen kan ta ifrån dig. 

All överskottsenergi från mig till dig!

/ Frida Spikdotter 

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: