Häromdagen åt jag lunch med en av mina finaste kollegor. Hon är klok. Jag tycker om våra samtal. Högt och lågt, yta och djup, sorger och lyckor. Hon är en av de där som säger saker som får tankarna att sticka in på spår man inte visste fanns. Och som förstår. Och lyssnar.

Vi befinner oss, ganska otippat, plötsligt i ett ganska likartat läge relationsmässigt. Hon lever varannanveckasliv och kämpar lite med samma frågor som jag gör. Var ska jag sova i natt? Vad måste jag packa? Vad tycker hans barn om pappas himla nära polare? Och vad händer sen? När polaren kanske blir nåt annat.

Ja. Lite sånt. I-landsproblem säger någon. Stora frågor säger jag.

Så vi pratade om våra relationer och skrattade åt våra väskliv och logistiska problem. Hon hade också en intressant pryl för att undersöka en relations hållbarhet. Vattentätt. Klockrent.

Testet innehåller två moment som utförs i odefinierad ordning. Får man VG innebär det att oddsen för att det ska funka är relativt bra. Ribban för VG får man nog avgöra själv, det finns ingen kontrollmyndighet för det än. Men jag gissar att man får IG om man börjar slåss eller idkar verbal smutskastning, G om man bara tjafsar lite men kramas till slut och VG om man fortfarande trivs ihop och dessutom har roligt på vägen. MVG hamnar väl nånstans där man tycker att det var underbart och kanske bestämmer sig för att göra det igen.

Två enkla steg. Det är allt. Sen vet man.

Moment 1: Resa ihop.
Moment 2: Tapetsera ett rum ihop.

Och det är väl ingen idé att dra ut på det. Så M och jag har bokat en resa till Amsterdam i slutet av september.

Klarar vi det testet så har jag en jävligt ful fondvägg hemma som jag måste bli av med.

Sen får vi väl se.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: