Febrig natt. Vaken natt. En natt bredvid en svettig flipperkula som var tionde minut, bara för att kolla läget, gnyr “Mammaaaaa…?” – en mycket effektiv tortyrmetod som togs fram för att driva fångarna på GuantÅ¡namo till vansinne.

Så nu känner jag mig nästan bakis och har en, som visserligen känns feberfri, men som kommer förbi lite då och då och talar om att han har ont i huvudet och i ena örat. Och sen en till som ligger på golvet i sitt rum och läser Lego-kataloger i solskenet från det öppna fönstret.

Själv mobiliserar jag mina sista krafter och satsar på att packa för en midsommar i regn, sol, kyla och hetta. Solskyddsfaktor och gummistövlar. Täckjackor och shorts.

Imorgon VAB:ar jag endast om pesten bryter ut. För imorgon är sista dagen på jobbet, sen har jag en veckas semester. En veckas ledigt, dag som kväll. Själv. Utan barnen. Det minns jag inte hur man gör. Men det är säkert lite som att cykla. Och det är ju förhållandevis billigt att cykla…

Vilket är bra eftersom jag tyvärr räknade ihop mina räkningar nyss och kan väl konstatera att det inte blir några större utsvävningar. Men en pocket och en gräsmatta är i stort sett gratis. Och jag tror inte jag varken orkar eller vill mer än så.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: