Barnen är hos sina underbara morföräldrar och njuter av ett liv helt utan gränssättningar och spärrar. Sommarlovet har börjat för dem. För oss vuxna dröjer det ännu en vecka.

Det är helt klart underskattat att bara vara hemma när man har barnvakt. Ta en power walk runt Årstaviken  – tillsammans. Gå till videobutiken, båda två samtidigt och hyra film. När man vaknar på morgonen är det ingen kroppsdel som har syrebrist och man har sovit som en drottning. Man går upp relativt sent och är på jobbet inom en timme. Ingen tid att passa efter jobbet. Bara ses på stan, bunkra pocketar inför semestern, äta ute när man själv blir hungrig (inte för att någon annan blir det), gå in i butiker med ömtåliga saker i. Inte för att man ska handla något, utan mest bara för att det går. Ta en kaffe. Titta på utsikten från Mariaberget.

Det är då allt kommer tillbaka till en. Så här var det förut. Varje dag kunde man göra sånt här. Nu blir det en sinnesjukt efterlängtad paus. Då var man så less på det att man tänkte €Näe, om man skulle ta och försöka sig på att bli gravid för att lätta upp stämningen lite€.

Det är nog sånt här som kallas utveckling. Ikväll ska vi till exempel utveckla smaklökarna med hjälp av chilidrinkar på Rival.

Och på fredag börjar semestern. Alltså, ibland bara måste man tycka att det är grymt att leva.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: