Jag behöver byta olja på min bil och bakhjulet kärvar. Tydligen. Aj. Dyrt. Bilar ska bara funka tycker jag. Man ska inte behöva liksom dalta med dem.

Jag klagar inte. Min bil är världens finaste och bästa och har funkat hela tiden. Jag tror det beror på att den får så mycket kärlek.

Så jag klev in på verkstaden strax efter 07.00 imorse. Nyvaken. Trött. Och kanske lite förvirrad. Bakom disken står män. Cirka fyra stycken. Framför disken står två till. De snackar bilar, inte helt oväntat.

En ung kille hälsar på mig och ler och jag upptäcker nästan på en gång att hans tonläge mot mig är ett helt annat än det han nyss hade till en av de andra snubbarna framför disken. Han börjar förklara saker på en annan nivå, lite som till ett barn, om pluppar på oljetråg och filter som renar luften i kupén “för det är ju viktigt att man får bra luft i kupén när man kör mycket i Stockholm”. Det kostar 250 kronor att få in bra luft där. Och cirka 40 kronor för pluppen på oljetråget.

– Hur långt har den gått?

– Typ 85000 km skulle jag tro.

Han knappar på sin dator.

– Ska vi gå ut och titta lite?

– Eh… jaha… på vad?

– Jag ska kolla hur mycket den gått.

– Men den har gått 85000 ungefär…

– Men vi går ut och kollar.

Vi går ut. Jag drar igång motorn. Displayen visar ungefär 85000.

Men det var bra att han dubbelkollade. Så att det verkligen blir rätt.

Typ.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: