Okej. Nu har jag målat sovrummet på landet första varvet. Från grått till vitt. Ingen wow-feeling kanske, men det känns bättre i själen på nåt vis. En mental pryl mest. Måla över det gamla med nytt. Imorgon ska jag packa ihop Davids sista saker och köra hem dem till honom i stan. Det blir tomt efter 50-tals-kakburken jag gav honom i 38-årspresent, annars är det mest sånt jag inte kommer sakna. Det mesta är till och med rätt skönt att bli av med.

Hade planlagt att måla båda varven i sovrummet idag, men det var innan jag insåg att det blir mörkt där uppe om kvällarna. Så nu sitter jag här vid köksbordet och tittar ut mot den lugna sensommarkvällen. Lyssnar på grannarna som hugger ved och känner mig lat som  inte slutför mitt projekt. Fast å andra sidan är det mitt privilegium att göra vad jag vill med mina projekt här. Sådeså. Det är dessutom klokt att inte måla i mörker om man bryr sig det minsta om slutresultatet.

Och så var det där med namnet som jag känner att jag haussat lite väl. Så jävla spännande är det inte. Men jag känner att jag måste dra bakgrunden till valet i alla fall, för er som inte vet.

Min pappa heter Spiken, det har ni förmodligen listat ut (dotter… pappa… ja, ni är ju smarta människor som läser mig). Det är hans smeknamn.

Spikdotter ploppade upp som en kul grej i min hjärna i vintras. Sen har det hängt med. Ett tag övervägde jag att ta det som efternamn, men det är way too corny för det. Det går ju liksom inte. Men jag kunde inte släppa idéen. Den var för bra för att släppas.

Så jag valde att ta det som mellannamn, att använda vid lämpliga tillfällen. Som när man blir rockstar, till exempel (these things happen, även för 38-åriga frånskilda morsor…). Men se det gick inte Skatteverket (väljer här att inte länka till Skatteverket) med på. Formellt sett måste jag ta det som ett andra förnamn. Så jag slog till.

Så nu är jag tillbaka där jag började med Nilsson, fast på nåt sätt ännu mer back to my roots.

Jag är ju trots allt en kopia av min far, utseendemässigt.

Det är bara mustaschen som fattas.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: