Igår kaos och hotande odjur. Idag… Nåt helt annat.

Började morgonen med en joggingtur som höll på att ta kål på mig. Vinbantningen i bersån har satt sina kroppsliga spår. Det kommer ta ett tag att komma i form igen. Sen spädde jag på det med att dra igång jobbmailen på allvar och det visade sig att folk, trots semestertider, började svara på saker som jag skickade! Suck. Är folk inte lediga liksom?

Men när jag fått de där två sakerna gjorda, kände jag hur det började ordna upp sig i själen. Känslan av kontroll. Jag har koll på läget. Och då plötsligt kom semesterfeelingen. Jag måste tydligen jobba lite för att känna mig extra ledig. Jag har inga som helst problem med det.

Tog mig in till stan och mötte upp M och hans pappa (som är här på besök). På väg ut mot Fotografiska, där vi skulle ses, så kom ett lyckorus. Det passerade, tillsammans med de mötande turisterna. Folk med barnvagnar och kartor och alldeles för korta byxor. Sandaler med strumpor. Mitt i skiten kom lyckomolnet och jag stannade en minut och glodde ut över Stockholm. Vattnet. Båtar.

Friheten har en smak och en doft. Den har ett tillstånd – mellan förädraansvar och pubertalt beteende. Mellan mycket och inget. Mellan måsten och slumpmässigheten. Där finns den.

Och den fanns där idag, precis på Skeppsbron. Den sjönk in som en ren befrielse och skapade små underbara pirr i blodådrorna. Och som jag behövde känna den där känslan, just idag.

Jag och friheten gick där, sida vid sida, bort mot Fotografiska.

Sen kom vi fram.

Och sen kunde jag fortsätta gå, i vilken riktning jag ville.

Det gjorde jag också.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: