M och jag beslutade att vi behövde en paus. Men det blev aldrig någon. Det gick uppenbarligen inte att trotsa naturlagen.

Eller rättare sagt, jag är helt sinnessjukt dålig på att handla efter förnuftet, jag är alldeles för impulsiv och fångas i oerhörda ostoppbara känslostormar när de kommer – oavsett känsla. Helt vek, men jag bara sugs med. Eller som min terapeut säger “Frida, försök att inte alltid göra allt mitt i känslan, ta inte bollen på uppstuds. Om det går… Försök att avvakta och inte agera där och då. Avvakta.”

Yeah, right. Gör det själv. Har du någonsin varit i mina känslor? Avvakta, det är bara inte görbart! Du ber mig  ta ner månen. Eller sätta på mig ett par Foppa-tofflor. Eller rösta på KD. It won’t happen.

Jag tror hon, precis som jag, inser att jag; a. inte är mottaglig för sport-metaforer, b. kanske inte VILL bli förnuftig, då det troligen skulle innebära att min hela person försvann, jag menar ärligt talat – VAD skulle återstå av NÅGON individ om de went all förnuft?, c: kanske mår skit ibland men euforin som infinner sig då och då väger upp all skit i hela bondesverige, d: är ett hopplöst fall på den här punkten.

Men att försöka undvika att skicka ett sms när jag bara MÅSTE, kan framkalla fysiska reaktioner hos mig. Bokstavligen. Jag blir rastlös. Kan inte sitta still. Det liksom kliar dovt inuti magen, på själva tarmluddet. Som en knarkare med abstinens (vad vet jag…?). Jag MÅSTE få ur mig orden som dyker upp i huvudet. Han MÅSTE få dem, annars river jag ner tapeterna eller biter sönder nagelbanden eller gör nåt ännu värre.

Och vad gör väl ett litet sms i hela den här världen där hela cyberluften är full med sms? Det kan väl aldrig skada någon att få höra att han är omtyckt? Eller?

Hur som helst så gick det åt helvete med vår paus. I’m uppenbarligen not “paus”. I’m mer “helt av” eller “på som fan”. Antingen går man och lägger sig eller så festar man hela natten. Man går inte hem klockan 23.10. Det gör man inte.

Att jag aldrig lär mig hur jag är.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: