Påsken. Kan det bli bättre än så? Sol, glada (nåja…) barn, glada (jovars) föräldrar och en röd (absolut!) liten stuga på landet. Kan det bli bättre? Kan det bli mer Svenne Banan? Nehejdu. Till och med sillen stod på bordet där ett tag.

Men det är helt ok att vara Svenne Banan då och då. Tre års hårt slit i rabatter och buskage börjar ge resultat. Saker och ting tar sig. Jag har lärt mig hur man FAKTISKT beskär en del prylar (nej, man klipper inte bara där man tycker att det sticker ut för mycket). Vi har lärt oss att koskit är bra, men att man ska blanda ut skiten (bokstavligt). Vi kan klippa hallonsnår. Vi kan elda brasa (pyromani i blodet…), vi kan bygga drivhus (jag har iaf rotat fram gamla fönster och intalar mig själv att det är tanken som räknas) och vi (läs Rufus) är klippor på att så gräsfrön i små högar här och där i mossan. Jättefina högar.

Det vi inte kan är att laga dusch. Men det kan min far. Tack snälla pappa för all hjälp! Vi kan förmodligen heller inte räta upp vårt stackars fallfärdiga förråd, men även där hoppas vi på hjälp så småningom.

Förutom att snurra gunga (har sällan hört sånt bubbligt barnskratt!), var helgens höjdpunkt – rabarberna. Fjolårets rabarb-planta från familjen Halland befarandes länge ha gått en ond bråd död till mötes. Men hela tiden låg den där under jorden och laddade. Snyggt jobbat Rabarbro (kan hon väl få heta?)!

Nästa delprojekt är Kaprifol, nytt litet duschskjul, så förkultiverade mastodontfrön (samtliga uppdrivna fröer ser ut som små dansmus-tarmar, men säg det inte högt för då blir jag så sårad) och majbrasa. Och sen utemöbler, måla sovrum, köpa en till mullbank, bygga gäststuga, gräva avlopp, inreda barnens loft… Ja. Och lite sånt.

Nåja. Det går väl ganska fort.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: