Sen oktobers start har vi övergått till att ha barnen i tvåveckorssjok istället för varannan. Nu är det söndag och mina två veckor med är snart slut. Nu stundar två veckor utan.

Vi spenderade dagen på Moderna Museet. Målet var att se en Dali, på Julians begäran. Det gick sådär. Dali var utlånad till Malmö så vi fick köpa en plansch istället. Det är ju inte samma sak, men han var glad ändå. Vi kollade Picasso och Duchamp och geten och diskuterade vad som egentligen är okej att kalla konst. “Det får man bestämma själv”, var hans inlägg och när han kastade sig ner i en saccosäck som låg i utställningen kom han på sig själv. “Oj. Är det här också konst, eller…?”. Vi vet fortfarande inte.

Jag tror han hajade grejen. Jag hittade honom stående framför olika tavlor, lite meditativt, medan jag sprang runt och letade efter Rufus som har en tendens att konstant försvinna.

Det var en bra dag. Och det har varit två bra veckor. Men på något sätt lyckas man portionera ut energin för att den ska räcka precis till mållinjen, för nu är det inte mycket kvar. En frukost till, sen tror jag det är slut på barnenergikontot.

Ändå är den här tvåveckorsprylen det bästa som hänt på länge. De korta uppbrotten tär på en. Nu är antalet uppbrott plötsligt halverat.

Och jag trivs med det.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: