Jag har skaffat en iPhone. Det var dags att byta telefon och så bara fanns iPhone4 där och så var det liksom bara meningen.

Jag är nu mer uppkopplad än någonsin förr, på ett sätt jag aldrig trodde ens var möjligt för ett par år sen (vänta… det kanske inte VAR möjligt för ett par år sen?). Jag mailar och facebookar på bussen, jag twittrar på gymmet och läser mina bloggar på motionscykeln. Chattar när jag känner mig rastlös, läser era kommentarer här på bloggen, snackar med de fantastiska brudarna på min mailinglista som är så tung av kompetens och omtanke att den nästan trillar omkull. Hittar sköna länkar och får tips om roliga artiklar som jag inte hinner läsa annars.

Men främst – kommunicerar, helt enkelt.

Oj. Vad jobbigt det låter. Hemskt. Stressande. Man behöver lugn och tid för eftertanke. Hjärnan kokar över av information. Patetiskt. Lite pubertalt? Har hon inget liv, eller?

Jo. Jag skulle vilja säga att det är precis det jag har. Det här livet är precis så som jag vill ha det. Mitt liv är att kommunicera och jag tycker att det är helt fantastiskt att kunna göra det med alla mina snygga och kloka vänner, oavsett var jag är. Oavsett var de är – Bueno Aires, Stureby, Lennox Head, Årsta, Fruängen, London, Stuvsta, Madrid, Kisa, San Francisco, Katne, Södermalm. Ni tillför mitt liv så oerhört mycket att jag inte ens tror ni anar. Att kunna ha alla ett par klick bort (eller ett par fingerrörelser bort på Apple-språk?). Jag bara älskar det. Jag får energi, asgarv, nya infallsvinklar, andra perspektiv. Dessutom lunchar och fikar jag numera med människor jag inte träffat på år och dar. Människor som annars helt hade försvunnit ur mitt liv, med all säkerhet. Snacket om att alla sitter bakom datorer, distanserar sig och glömmer bort verkligheten måste vara ett påhitt av nån liten rädd människa som känner sig utanför? Allt handlar ju om precis raka motsatsen – att komma närmare.

Jag behöver inte lugn och ro för eftertanke just nu, jag behöver kommunicera för att få nya tankar. Eller klippa gräs.

Och det är ju jävligt gräsfritt just nu, kan vi enas om.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: