Discot blev succé. Jag klarade mig.

Tillsammans med D, ett par andra föräldrar, lånade discolampor, skön Spotify-lista och några arrangerade lekar red jag ut stormen som en drottning. Ljudnivån var smärtsam, men den gör tystnaden efteråt så njutbar.

J var Jack Sparrow (det var maskerad-disco, sa jag det?). I min blus och med nyköpt peruk och hatt. Den vackraste Jack Sparrow jag sett (och då ska folket veta att jag hade en affisch av Depp på baksidan av en dörr i min första egna lägenhet när jag var 20 år fyllda…). Så fin att jag inte kunde sluta titta. Har jag varit med och gjort honom?

Den som tror att nioåringar nödvändigtvis dansar på ett disco, tror fel. Det behövs egentligen inte. Det behövs mest springas runt och hojtas i största allmänhet. Men so be it. Let them hojt, det är ju fredag.

Mot slutet av kvällen kom J upp till mig när jag plockade ihop de sista borden. Timbuktu gick i högtalarna (jo, men som dj och eventfixare FÅR man vara med och påverkar lite i musikvalet. Eller som en annan pappa sa “Vad mycket Kent det är på listan…”) och J stapplade fram och tog tag i mitt ben.

Då bar jag upp honom.

Och så dansade vi.

Som förut. Som när han var en liten plutt och låg som en ostbåge över axeln (den här ostbågen väger lite mer).

Och när det är sådär… då försvinner allt. Alla andra kids är borta. Det bara jag, J och Timbuktu…. rytmen… och texten…

… tills krampen i armarna sätter in och låten ändå tar slut.

Jag sätter ner ungen på golvet och han tittar sömnigt på mig.

– Jag tycker om att dansa med dig, mamma.

Nu sitter jag i soffan med resterna av Sparrows sminkade skägg på tröjan. Det är först då det slår mig. Har jag varit pinsam nu? Sådär som alla säger att det ska vara. Jag blir så fundersam att jag måste kontrollfråga och rycker upp honom ur Kalle Anka-transen.

Domen har nu fallit – jag var inte pinsam. Han förstod inte ens frågan.

– Jag tyckte nästan det var det mysigaste med hela discot. Att dansa med dig.

Jag verkar ha klarat mig med god marginal.

Den här gången.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: