Vaknade av ett sms efter några få timmars ytlig sömn. Kommunicerade lite i någon slags dvalliknande twilightzone och beslutade mig för att jag borde somna om. Vaknade igen vid 10.30. Det tog några minuter innan jag vågade titta på klockan, den kan väl inte vara typ 14.00… eller ännu värre… är det söndag redan?!

Sen kom usel-känslan. Shit vad den kom, wooohooo! Och den försvann inte direkt av att jag hittade ett sår i handen och fick fundera en stund över hur det hade kommit dit. Usel. Usel. Usel.

Men man ska inte underskatta makten av en dusch. Renande, både utanpå och inuti. Och nu, efter tre gigantiska glas med starkt snabbkaffe och lite kontakt med yttre världen, börjar usel-feelingen släppa något.

Men ändå. Jag måste rycka upp mig. Måste skriva mer, måste börja träna, måste lyfta blicken, sluta läsa skitlitteratur, köpa Cinematekskort igen, läsa om alla mina gamla filmteoriböcker, börja fota igen, äta nyttigare, inte göra av med så mycket pengar när jag har dem, inte skjuta saker på framtiden, styra upp, köpa kalender, skriva ner, göra listor, få koll, bli kulturell, laga riktig mat till mig och barnen, börja packa lådor, sätta ner foten.

Det ska jag göra. Alltihop. Efter 7 maj. Då smäller det. Fram tills dess – usel.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: