Snart är det jul igen. För ett år sen vid den här tiden hade jag precis fått reda på att min exman inlett en relation med en annan, jag hade inte sovit och ätit på ungefär två månader, jag hade sån grav livsångest att jag har minnesluckor från hela december 2009 och jag skrev på mina skilsmässopapper och skålade i champagne med alla mina fina och stöttande vänner i cybervärlden.

Ett år senare. Livet på andra sidan. Förälskad. Uppskattad. Värd nåt. Självgående och stark ibland. Visserligen sparkad, men också jävligt pissed och taggad, en känsla som kan ge något på sikt. Målmedveten och ganska så mycket klokare. Och framförallt – en mycket bättre förälder till mina barn.

Och eftersom jag är en god förälder och så mycket klokare än förra året vid den här tiden, så tog jag det helt med ro att träffa mina ex-svärföräldrar för första gången sen skilsmässan, i morse vid Luciatåget.

Om jag rört mig med ljusets hastighet sen december 2009 så har tiden nog stått still på andra platser i universum.

Helt stilla.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: