”Jag vill så gärna, men har inte tid just nu. Tiden räcker inte till.” är det jag oftast får höra när människor som hör av sig till mig och undrar om innehållet i mina kurser och program. För mig är det samma sak som att säga att jag verkligen vill älska, men jag har inte tid just nu. Tiden räcker inte till.

Jag vill påstå en sak, presentera en tes if you will: att vi inte har tid för kreativitet är världens största tankevurpa.

Kreativiteten kräver inget av dig, den ger. Den gör allt annat lättare, inte mer kravfyllt. Den skapar luft och idérikedom där det annars mest finns frustration. Kreativiteten säger inte ”lägg det där åt sidan, för jag behöver få plats här” – den sipprar in och sugs upp i allt du gör, tar sig in i ditt undermedvetna, bearbetar dig när du sover och äter och lever.

Det är ett tillstånd du bejakar och bjuder in, inte något du lär dig och sen utövar. Den är ett vatten med perfekt temperatur, en sommarvind som blåser rakt igenom dig, den är en lunga som fylls utan att du behöver tänka på det.

Det är ett sätt att se, inte en uppgift att utföra. Det är de tankar du väljer att tänka och idéerna du bjuder in.

Så på frågan ”Hur mycket tid tar ditt program Medveten kreativitet?” tänker jag från och med nu svara: ”24 timmar om dygnet, resten av ditt liv. Hoppas jag.”

För det är så det är när du blir ett med dina kreativa processer, integrerar dem i din person, i dina drömmar och din inställning till livet.

Hur mycket tid lägger du ner på kärlek till dem du älskar?

All tid. Hela tiden.

Hoppas jag.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: