Återkommande fråga i mina samarbeten när vi letar stories tillsammans: “Vad borde jag skriva om, vad vill folk läsa?” Återkommande svar från mig: “Vänd på det – vad vill du skriva om? Vad behöver du skriva om? Vad vill komma ut? Vad bränns och känns?”

Min övertygelse att det finns en mötesplats där i mitten – mellan det som du vill säga, och det som människor vill läsa om. Mellan kommunikationsstrategin och hjärtat finns en vibrerande punkt där allt stämmer.

Och jag tror inte på att alltid ge människor det de vill ha – jag tror på att berika med saker som människor inte visste att de ville veta. Det finns något speciellt i att plocka fram en stor uppslagsbok och börja bläddra, att inte alltid googla målmedvetet efter en sak.

Jag tror på att vandra runt i livet med nyfiken blick och plötslig råka vila ögonen på något storartat i all sin litenhet.

När människors nyfikenheter möts blixtrar det till. Bjud in till din arena, gör den till en välkomnande plats där det är kul att hänga, där idéer kickas igång och tankar börjar rulla – med orden kan du lirka upp andra människor.

Att berätta stories som du vill. Att skapa spänning med kommunikation som du äger. Att säga det på ditt sätt. Att spinna tråden från ditt hjärta ut till andras. Det är effektivare än minutiösa kommunikationsstrategier – och framförallt; det ena behöver aldrig utesluta det andra.

Gör dina texter till en mötesplats. Gå halva vägen var – du och mottagaren.

Det är som en dans.

Och det är du som för.

[activecampaign form=1 css=1]

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: