En historia ryms i en enda välskriven text, ibland i ett par meningar.

Hon lämnade bänken där hon suttit i hela sitt liv och provade stigen, in i skogen, följde ryggen som försvann mellan träden. Som hon längtat.

Det ringde på dörren, han tryckte ner handtaget försiktigt och mötte de ögon han inte sett in i på tio år eller hundra. Sen sa han: ”Kom in. Jag har väntat hela livet. Ska vi börja om?”

Bilen kom över krönet och allt förändrades. Himlen mörknade, vägen blev smalare mot huset och allting kom tillbaka – de heta somrarna, skriken och hålet i väggen.

Vad vill jag säga med det här? Jag vill säga att allt finns där om man letar och att kreativitet är frihet. Om man inte försöker så inihelskotta. Du bestämmer själv vad du vill gömma i dina ord, vad du vill framhäva, vad du vill måla och visa, vad du vill dölja och låta läsaren förnimma.

Du kan berätta i en mening – eller tusen. Du kan berätta på en dag eller flera. Du kan låta storyn pågå – om ditt företag, om dig själv, om vad du vill.

Historien pågår och du är fri att välja dina vinklar och vrår, du kastar skuggor och tänder ljus över delar av det du vill berätta. Det flammar upp och falnar, det ökar och minskar och det är ljuvligt när det pågår.

Det jag vill säga är att det sitter i ditt huvud: vill du att texten ska vibrera eller informera? I min värld är en förening mellan de tillstånden det bästa som finns. Du behöver bara leta på rätt ställe. Inte där måsten eller borden finns. I längtan och lusten.

Där det bränns och känns. Var den platsen finns – det vet bara du. Låt inte dina inre begränsningar eller andras åsikter stoppa dig från att låta svängarna svänga och orden poppa. Testa nytt, gör något galet, skriv något du aldrig trodde att du kunde.

För du kan.

Så nästa gång du ska kommunicera – lyssna efter din vibe. Låt den fortplanta sig från ditt hjärta, via själen, upp i huvudet och ut genom fingrarna, vidare ut i världen tills den landar i en mottagare någonstans på andra sidan jorden. Ramla in i den människan, som en sten på en stilla sjö.

Ringarna på ytan.

Dina ringar.

Din story.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: