Sökordsoptimering. Det är väl det som det betyder, SEO? Eller Search Engine Optimization – eftersom svenskan aldrig räcker till om man vill låta som att man har riktigt koll på läget och vet vart man ska här i livet.

Optimera. Effektivisera. Så less på’t. Less på algoritmer och likes och anpassningar för att olika former av system ska vara nöjda. Less på att underkasta mig och hela min kreativa person för att klämma in mig själv i en digital mall som ger mig själsliga skavsår och lust att duscha.

Nej. Nu så. Nu får det bli annat om jag ska bibehålla min förmåga att entusiasmera och inspirera er, mina kära läsare och följare.

Här på Skrivplaneten finns redan massa, massa, massa sjukt bra material om kreativitet och storytelling. Alla grunder finns att läsa här i artiklar och inlägg och kurser och guider. En stor mängd kostar inte ett skit, annat har tagit en hel livstid att framställa. Tiotusentals skrivtimmar ligger bakom. Kompetens i koncentrat. Det tar jag betalt för, annars kan jag inte överleva. Gott så. Och tack alla ni som uppskattar och förstår värdet av det jag försöker göra.

Du som är intresserad av att förkovra dig inom storytelling. Du som vill jobba med och utveckla dina kreativa dimensioner. Du som vill ha inspiration att skriva på egen hand. Välkommen att läsa och botanisera i allt material – allt ligger kvar och är innehållsrikt för dig som vill kommunicera mer kreativt!

Personligen vill jag nu ta ett nytt kliv här på sajten. Jag kommer ägna kommande texter åt mer stories – alltså inte bara skriva om storytelling, utan också skriva berättelser och infall och prova nya kreativa uttryck.

“Lead by example” som det heter på nästan-svenska. Jag vill bjuda in dig att följa med på en annan sorts inspiration till att skriva eget.

Det jag publicerar från och med nu kommer få en lite annan karaktär. Lekfullt. Kanske poesi? Kanske galenskap och textexperiment? Kanske utdrag ur min bok som jag sysslar med? Kanske “Det var en gång…”? En novell? Jag vet faktiskt inte. Jag är lyhörd och släpper fram det som kommer.

Jag vill visa hur – inte bara berätta om. Bort från “gör så här” till… “Wow… den här texten gjorde mig *insert valfri känsla* nu vill jag prova själv.”

But why? Jag vill göra det för att det utvecklar mitt eget skrivande – likväl som ditt. Jag vill göra det för att få ny energi – för jag har funderat mycket i sommar och behöver börja om. Behöver hitta mitt KUL igen. Jag behöver dra ut i urskogen, bort från E4-an av texter som saknar pirr i magen.

Kommer det vara bra för SEO? Nej.

Kommer det vara bra för min business? Eventuellt.

Kommer det vara bra för dig som läser? Förhoppningsvis, om du gillar min style och får egna impulser.

Kommer det vara bra för allas vår kreativitet? Tveklöst, ringar på vattnet…

Kommer det vara äkta? 24 karat.

Kommer det vara genuin storytelling? Hell yeah. Med puls och liv.

Du gör som du vill – men jag är glad om du vill följa med på färden.

Jag välkomnar oss alla till en ny kreativitet.

Med tanke på världens tillstånd just nu: we need it more than ever!

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: