Allra käraste prenumerant,

Några av er har väntat på det här mailet, andra har inte en aning om att det skulle komma. Vilken kategori du än tillhör är jag glad att du är med. Något stort är på väg att hända i det här lilla hörnet av universum, och jag är så innerligt tacksam att jag inte behöver vara ensam just nu. 

Så jag börjar med att säga det enda rimliga: tack! 

Det sägs att man främst ska skriva för sig själv, men så har det aldrig fungerat för mig. Mina texter har alltid sökt sin läsare. Ibland tänker jag att jag haft en satans tur som föddes i den här tidsåldern. Jag hade nog aldrig vågat tro på min kapacitet som författare utan interaktionen med er som läst mig genom åren. När jag började blogga 2007 hade jag ingen aning om att det skulle bli min allra viktigaste skrivutbildning. Att alla dessa inlägg sakta men säkert formade min författarröst, gjorde mig modigare, testade min uthållighet och utvecklade mitt språk. Att dialogerna och samtalen som skett i alla tusentals kommentarsfält vässat mig dagligen, gjort min blick skarpare och min tanke så snabb att jag inte hänger med själv ibland.

Ni som följt med mig ett tag vet att jag ogillar uttrycket ”utanför komfortzonen”. Jag tror istället på att man gör sig som bäst i den – men behöver tillåta sig att hela tiden ta små kliv och låta den expandera i lagom takt. Att inte skrämma slag på sig själv för det gör ingen mänscha glad, själv får jag ont i magen när jag är obehagsrädd.

Men. Nu är det, som vi alla vet, väldigt svårt att leva som man lär… Just nu är jag så långt utanför komfortzonen att jag helst skulle vilja springa och gömma mig. 

Men se det går inte! För nu är det ett faktum: boken är ute. Alex och Morris har klivit ut i världen och allt jag kan hoppas på är att ni tar emot dem med varsam hand, för nu släpper jag taget. Jag står kvar på stranden med skallrande knän, gråten i halsen och ett tyst lyckorus utslaget i bröstkorgen. 

Här köper du ditt ex!

So here goes! Här kan du läsa mer och köpa Efter Morris.

Jag kan redan nu avslöja att den kommer som både e-bok och ljudbok framöver om du föredrar det. Men än så länge är det pappersform som gäller. Priset kan variera beroende på fraktkostnad och olika gåtfulla påslag i en bransch som verkar vara lika transparent som Berlinmuren. 

Framöver planerar jag att ha en bokrelease i Alex hoods, men jag ber att få återkomma kring datum för detta. 

För dig som är nyfiken på vad den här boken handlar om, finns en djuplodande författarintervju här. Visserligen utförd av mig – med mig. Men ändå, tyckte den blev rätt bra. Ska man få nåt gjort får man göra’t själv. 

Jag behöver din hjälp!

Slutligen. Om du uppskattar boken. Om du har kul när du läser och gillar mina knäppa pappfigurer, skrattar och kanske till och med gråter en skvätt – vill du då hjälpa mig att sprida den? Kanske ge den en recension nånstans, rekommendera till vänner och bekanta, låna ut eller köpa och ge bort, göra poster och tagga mig på instagram (@spikdotter) eller andra kanaler. 

Jag behöver all hjälp jag kan få. Och uppskattar innerligt allt ert stöd i den här superläskiga processen. 

Sådärja. Det var väl inte så farligt? Sa hon till själv och tryckte på ”Skicka” till alla sina underbara nyhetsbrevsprenumeranter. 

Nu är det gjort. Och livet går vidare.

Men det kommer aldrig någonsin bli detsamma igen. 

Med hopp om underhållande läsning! 

/ Frida Spikdotter 

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: