Det här är en reflekterande övning som hjälper dig att få syn på vem du en gång var. Kanske har något tappats bort på vägen? Kanske är det delar av dig som du skulle vilja plocka fram igen? Delar som innebär mer lekfullhet, distans och kreativitet. Sidor hos dig som förmodligen skulle underlätta för dig när du kommunicerar och skriver – oavsett text. Att leta efter kärnan… det är ju det vi försöker göra hela tiden.

Den här övningen kan säkert ta tid. Och om den gör det – låt det vara så naturligtvis. Jag kommer personligen tillbaka till den då och då i tanken. Den är effektiv för att påminna dig själv om hur flow känns, vad som framkallar det tillståndet för dig – och för att helt enkelt då och då komma ihåg att göra sånt som känns bra.

Vad jag älskar att göra – men har slutat med…

  • Ta en promenad, en fika, en stund för dig själv – utan telefonen, tack…
  • Lägg ditt tankefokus på det du tycker om att göra. Högt och lågt. Bara forska runt i ditt livs alla delar och leta efter alla de stunder när du känner att allt står stilla och bara är bra. Det är faktiskt mer utmanande än man tror…
  • Gå sen längre bak i minnena. Fortsätt leta. Vad var det som var riktigt roligt när du var fem, tio, femton, tjugo? Vad älskade du att göra då?
  • Skriv ner i takt med att processen fortskrider. Små och stora saker. Till slut har du en hel liten minnesbank av saker du älskade men glömt bort att du tyckte om.
  • Exempel: tågluffa, läsa serietidningar, klättra i träd, hoppa på isiga vattenpölar, sova under bar himmel, samla stenar, sortera frimäken, köra 220 km/h. Listan kan göras lång och vanligtvis triggar en tanke en ny.
  • Förslagsvis kan du samla dina älskade saker i Komposthögen. Där kan de växa till skrividéer eller influenser till texter av olika slag.
  • De kan också fungera som skrivtriggers när du behöver komma i rätt känsloläge för att skriva positivt laddade texter.
  • Och sist men inte minst – börja utföra några av dem igen! Låt dem inte vara bortglömda. Hämta energi från dem! Och ta med blocket när du gör det. Vem vet vilka sköna idéer ditt gamla bortglömda flow kan ta dig till?

Syfte: Att framkalla flow. Att få impulser till texter och reflektera över din kärna för att hitta ord som ligger dig nära.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: