Läs hela artikeln på Motivation.se! Det enkla är ofta det mest fantastiska, låt skapande i textform ta lite utrymme på jobbet. Att skriva bättre handlar om att tillåta, öva och ge plats för nyskapande idéer. En skrivworkhop är som att poppa popcorn, små kärnor av tankar får värme under ordnade former och spricker ut till krispiga godsaker redo att stoppa in i verksamheten.

”Då är tiden ute. Ni kan lägga ner pennorna. Tack.”

Rummet är som en stor lunga när alla – kollektivt – andas ut i ett enda stort gemensamt andetag. Det knäppande ljudet av pennor i händer som just avslutat något. Kroppar som lugnt lutar sig tillbaka i stolarna, skapar en distans till anteckningsblocket, drar in syre i själen. Betraktande ögon som vittnar om att något pågår där bakom ledarfasaden, där inne.

På bordet ligger nya ord. Resultatet av unika tankar från platser som alldeles för en stund sen var helt osynliga.

Men nu ligger de där, i ljuset. Konkreta och synliga och redo för världen.

”Är det någon som har lust att dela?”

En kort tystnad innan första texten lossnar från pappret och når oss andra. Koncentration och respekt, tysta leenden, lågmäld igenkänning och en gemenskap som bildar ett nät av tillit runt bordet. En outtalad överenskommelse, ett kontrakt: vi tar emot, spinner vidare, låter det ena leda till det andra.

Vi skriver oss närmare varandra så att vi vågar mer tillsammans.

Kreativa hjärnor blandas i rummet, idéer studsar i kapp med skratten mellan väggarna som på något sätt känns förändrade. Som om platsen är en annan för en stund. Orden blir bilder och vi målar med nya färgskalor, blandar ihop oss som på en färgpalett.

Nya nyanser, vi blir en grupp individer med andra konturer.

Läs hela artikeln på Motivation.se!

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: