Hejsan,

Nej, det är ingen slump att min vardag ser ut som den gör. Att jag dansar runt hit och dit, skriver texter, skapar små filmer och vågar genomföra saker – det är ett medvetet val. Jag är definitivt inte modigare än någon annan. Jag är heller inte kreativare än någon annan. 

Jag bara bestämde mig mer än många andra?

Bestämde mig för att tro på att stora saker skulle hända om jag medvetet plockade in kreativiteten på allvar i mitt liv. I hela skiten, i alla dagar, i alla processer – från de stuvade vardagsmakaronerna till egenföretagandet, från fröerna jag stoppar i jorden på landet till de långtråkiga promenaderna mellan husen i stan. Från de förvirrade kvällstankarna till solstrålarna som slår ljus mot duntäcket en tidig morgon i mars.

Jag lät den ta plats överallt. Beslutade att jag inte ville dö utan att utforska vad det kunde innebära om jag faktiskt trodde på att mitt kreativa jag hade något att säga både mig och omvärlden. 

Att ändra synen på dig själv

Jag tog hjälp av Julia Cameron och andra storheter som jag har respekt för inom kreativitetsområden. Sen började jag jobba hårt. Började andas kreativitet. Och ju mer jag jobbade medvetet, desto roligare blev det. För herregud… det fanns plötsligt inga inre gränser! Jag rev ner dem, en efter en.

Jag blev ett glas champagne. Och har fortsatt vara det. På mitt sätt. Jag vet hur jag ska ta hand om min kreativitet nu.

Så nej. Det är ingen slump att jag skriver Morgonsidorna och att jag har koll på hur mitt flow och min envisa prestationsångest funkar. Inte en tillfällighet att jag är mer idérik än tidigare, genomför mina infall, vågar testa och har blivit modigare och mer flexibel i hur jag tänker och löser problem. Att jag förstår mina egna hinder, att jag kan utnyttja mitt undermedvetna i alla processer och att jag känner ryset tydligare. 

Och det får resultat. Jag förstår mina svackor och kan utnyttja dem. Jag ser min omgivning i färg, suger upp detaljerna, fattar beslut som magen älskar och vet att jag klarar mer än jag tror. 

Viktigast av allt: min syn på vad jag är kapabel till har helt förändrats. Det innebär inte att det är lätt. Det innebär inte att det är färdigt. 

Men det innebär att det är roligare att leva. 

Mina bästa knep – börja så här

Vill du dra igång? Vill du skapa kreativa andningshål, börja din egen trip mot ett annat liv? Har du bestämt dig? Eller tvekar du? I onlineprogrammet Medveten kreativitet får du mig som trogen följeslagare, men vill du ta första stegen själv säger jag:

Börja skriv Morgonsidorna – raketbränsle. Enkelt, nära och kraftfullaste botemedlet mot prestationsångesten. Just do it. The sooner, the better.
Stek telefonen – ta aldrig med den in i sovrummet igen, hämta den inte på nätterna. Ersätt den med ett anteckningsblock. Lägg den i en kista innan middagen och ta inte upp den förrän efter frukosten. 
Läs, läs, läs. Skriv, skriv, skriv – varje dag. Skriv ner dina intryck med egna ord varje dag. Formulera dem på ditt sätt. Börja organisera ditt idéarbete – gynna det så att det fortplantar sig. 

Detta är de första säkra stegen. Det finns många kvar, flera varv runt den inre jorden ligger framför dig. Ditt sinne tar aldrig slut. Säg ja till dig själv!

25% rabatt – en liten stund till!

Jag är inte särskilt bra på att sälja. Gör mitt bästa, men det är något med det hela som skaver för jag vill inte skrika högst och tala om mest och bäst och främst. Jag vill bara öppna ögonen hos människor, hjälpa er att se något mer än det uppenbara, se bakom och bortom. Jag tror inte på snabba fixar, det vet ni som hänger på Skrivplaneten.

Älska processen! Stressa inte på den. Hoppas istället på att den är lång och underbar och aldrig tar slut.

Men. Vi bakom sajten behöver överleva på det vi gör. Så jag fortsätter försöka! Fortsätter skapa produkter att längta till, produkter som går under ytan – produkter som skapar insikt, utsikt och bubblor där det förut bara var stiltje,

Snart är marsrabatten slut, men än så länge får du ett schysst pris på Medveten kreativitet. 

Vill också slå ett slag för bästa uppfinningen på länge! Nu kan du ge bort Skrivplaneten som presentkort – en lycklig gåva i form av kreativ omtanke till medarbetare eller vänner du tycker behöver lite självkärlek och guldkant. Du kan till exempel ge bort ett helt kreativt år i inboxen… en drömpresent till den som önskar sig en kreativ knack på axeln en gång i veckan!

Annat kul! 

Senaste tiden har det blivit lite uppmärksamhet på olika håll. En personlig intervju med mig hos Idea:LAB – mycket smickrande. Sa jag verkligen så bra saker? Ja, tydligen. Intervjun hittar du här!

Och så podden Lyckas i livet. Som INTE handlar om hur lyckat allt är, snarare tvärtom: hur lyckas vi överleva med alla våra skavanker bland usla omständigheter och mitt i maktlösheten. Lyssna på mitt hesa garv här! 

Nyhetsbrevet för mars 2021 börjar lida mot sitt slut. Tack för att du läste ända hit.

Ett litet medskick: nästa gång du går ut, lyft blicken mot skyn. Hur ser den ut? Hur tolkar du den? Vad säger den dig – just idag? 

Sen går du hem och skriver. Din himmel – med egna ord.

Den är som ingen annans.

Min varmaste omtanke till dig! 
/ Frida Spikdotter Nilsson

PS Om du gillade brevet – skicka gärna vidare till en vän, kollega eller nätverkskontakt! Alla är välkomna. Låt oss skapa en kreativ kedja genom tillvaron. Jag tror det blir fred på jorden då…? DS

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: