Hej hej,

Jag brukar få höra att jag inspirerar andra till att våga ta tag i sina kreativa drömmar. Det gör mig otroligt glad. Är jag en av dem? Är jag en sån? Som lyckas skicka ut lite av min överskottsenergi? Som gjuter mod i andras projekt?

Kan inte tänka mig något vackrare att göra med egenskaper som en del verkar uppfatta som något som behöver åtgärdas… ha ha!

Personligen upplever jag mig som väldigt ”på eller av”… När jag kommer in i perioder av görande så kan jag inte sluta. Jag tänker inte så mycket då, det bara drar iväg med mig, jag kör på, går i spinn. Allt är möjligt, jag är helt orädd, fullständigt oslagbar.

Efter det följer vanligtvis perioder av stiltje och tomhet. Det kan låta skönt och vilsamt, men detta är också tiden som släpper in det oönskade. Då brukar de mörka tankarna fylla samma plats som alldeles nyligen var proppat med idéer och kreativ kraft. Här vill jag mest sova, läsa, gråta, beklaga mig och promenera ifrån olusten.

På. Av. På. Av.

Och så där håller det på. Man tänker att jag borde lärt mig cyklerna nu, men det verkar ingå i konceptet att inte riktigt veta något om framtiden. Om jag hade full insikt kring att det alltid kommer regn efter gassande sol skulle jag förmodligen inte njuta lika mycket. Det skulle – i värsta fall! – bli ingenting.

Naiviteten är ibland din allra bästa vän. Utan den hade jag inte kommit nån vart alls. Hade inte startat mina workshops eller skrivcoachingen. Hade inte postat så många knäppa bloggar och sannerligen inte startat förlag och börjat skriva skönlitteratur. (I förra veckan gick Efter Morris upp på listan Vårens bästa romaner på Akademibokhandels ljudboksapp BokusPlay… kan någon haja det…?)

Jag är en dagslända. En stolt sådan, som inte skulle vilja vara på nåt annat sätt för jag har ju bevis på att det ger mig ett otroligt innehållsrikt liv.

Ett rikt liv… Rikt på allt (utom pengar, men vem bryr sig om det när den sista dagen är kommen?)!

Du är inbjuden – gratis, underbart och inspirerande!

Det var av ovanstående anledning som jag blev inbjuden som en av kreatörerna i konstnären Karin Holmströms intervjuserie Den framgångsrika kreatören. Smickrad, glad och lite… ”rätt person på rätt plats”.

Nu bjuder jag in alla er som prenumererar att delta! Det är helt gratis och är sprängfyllt med kompetens, kunskap och ja – äkta inspiration.

Hur håller vi kreativiteten levande? Lyssna in på djupa intervjuer med konstexperter, gallerister, coacher, konstnärer, skulptörer och författare som delar med sig av sina erfarenhet och berättar om hur de får vardagen som kreatörer att snurra.

✏️ Summiten pågår 12-21 juni – det kommer gå ut 2-3 intervjuer per dag!
✏️ Intervjuserien är GRATIS men du behöver anmäla dig för att få tillgång till alla fantastiska tips och gåvor!
✏️ Det finns möjlighet att få obegränsad tillgång till materialet via ett särskilt VIP-pass!

Dessutom! Varje kreatör BJUDER på något ur sin repertoar! Jag till exempel… bidrar med en viss bok i digital form… För fin lyssning eller läsning i sommar!

Varsågoda mina kära vänner, läsare och medmänniskor!

Vill du haka på?! Så klart du vill!

Här hämtar du din biljett – från mig till dig!


Nu börjar tiden då allt luckras upp… Måsten och hets blandas med förnimmelse av frihet, sommarvindar, genomskinliga nätter. Sakta men säkert lyfter fötterna från marken. Vi går på ljus och grönska.

Vi frigör oss från det kompakta och glider in i dagar och nätter som aldrig tar slut.

Tacksamma att vi får vara människor…

/ Frida Spikdotter – i kjol och med det gråa håret skitigt och utsläppt

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: