Den här övningen kräver hyfsat väder – alternativt kläder. Den kan i vissa sammanhang vara lite utmanade, särskilt om det är vit vinter och man befinner sig mitt ute i skogen. Men det går alltid att modifiera och anpassa. Ge den ett försök! Den är rolig och det räcker långt.

Den här övningen är kopplad till detaljer och ger ett sätt att träna på att se dem, beskriva dem och göra en berättelse av dem. Den kräver anteckningsblock, vilja, syn och en promenad.

Se färgerna – och skriv om dem

  • Bestäm dig för en färg – exempelvis rosa, eftersom den sticker ut ovanligt mycket. Men du är givetvis fri att välja vilken du vill!
  • När du bestämt dig, ta med ett litet anteckningsblock och gå ut på stan – så länge du vill, men minst en kvart.
  • Notera alla saker omkring dig som är rosa (eller den färg du valt…) – stora som små. Skriv ner dem i ditt block
  • Gå hem och skriv! Bygg en historia runt alla dina detaljer du sett. Det kan bli korta stolpar om vad du sett, en deckarhistoria, dina känslor, dina upplevelser. Vad det blir är inte viktigt – huvudsaken är att du samlar dina intryck och uttrycker dem genom de impulser du fått på din promenad.
  • Om du vill fördjupa – gör upp med dig själv vad du ska titta efter och bege dig ut på stan och leta historierna! Skriv dem, berätta dem.

Syfte: Att se dig om på ett nytt sätt – genom att fokusera på en specifik detalj. Öva på att fånga upp din omgivning och förvandla den till något nytt genom ditt eget filter. Och som alltid – ha kul.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: