Att vara kreativ är så mycket mer än att måla tavlor eller skriva fantastiska historier. Att vara kreativ är också – och kanske främst? – förmågan att lämna sina invanda tankemönster för att släppa in något annat.

Den mentala rörelsen gör att du skapar – du får till en lösning som du inte trodde att du hade i dig. I varje idé finns en kreativ process, något sker, förflyttas – även om vi inte alltid vet hur det går till. En kedjereaktion som mynnar ut i en överraskning. Ni vet hur det känns i kroppen. Alla vet. Och den känslan – när du gick runt din egen tanke och kom tillbaka med ett nytt grepp – är så berikande. En flod av flow, en förnimmelse av att ha bidragit till något som är större än du själv.

En stark känsla av förmåga, mening och kapacitet. I processen finns en kraft och en energi som kan vara både stark och subtil. Den påverkar oss, bygger oss inifrån.

Jag vill mena att den känslan innefattar en livskvalitet som är svårslagen. Den går inte att köpa eller konsumera. Den processen äger du och det är bara du som kan skapa den. Du kan medvetet använda den, stärka den, få den att växa, surfa på den. När du vet hur den fungerar för just dig öppnar sig en annan inre värld som du kan plocka ut och använda i din vardag.

Du kan skapa en vardag som är spännande och fri. Du kan låta kreativiteten manifesteras i allt du gör. Den blir din buffert i en värld som ibland är svår att förstå sig på och hantera.

Du kan rusta dig själv med kreativitet.

Att på djupet förstå sin egen kreativitet skapar ett rikare liv, ger en intensivare upplevelse av varje dag som passerar.

Respektera den. Var nyfiken på den.

Ta vara på den. Använd den.

Livet är för kort för att inte göra det.

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: