Hej kära läsare! 

Det är omvälvande att debutera som författare har jag märkt. Jösses. Men nu har jag lyckats plocka ihop mig så pass att jag lyckats planera upp inte mindre än två bokreleaser – en digital och en i den fysiska köttrymden. Allt för att du ska kunna vara med – oavsett om du vill mingla eller sitta soft i soffan. 

Köttrymden!

Den fysiska releasen går av stapeln torsdagen den 1 december från 17.00 på café Årstabo, Årsta torg, Stockholm. Det blir mingel, boksnack, kanske lite föräldraprat och högläsning. Och så blir det fin stämning, vågar jag lova. 

Här finns all information du behöver om den fysiska tillställningen! 

Releasen är en öppen tillställning, men om du vet att du kommer får du gärna skicka ett mail på frida@spikdotter och skriv ”Köttrymden!” i ämnesraden. 

Cyberspejs! 

Om du heller vill haka på från soffhörnet väntar du endast en liten vecka och kommer till mitt kök via Zoom torsdagen den 8 december kl. 19.00. Då får du träffa mig och Anette Nyberg på Own Your Book

Vi snackar om boken, kreativa processer, föräldraskap och den där drömmen om att ge ut sin egen bok. 

Här finns all information du behöver om den digitala releasen! 

Releasen är så klart gratis och har ingen platsbegränsning, men om du vet att du kommer får du gärna skicka ett mail på frida@spikdotter och skriv ”Digital!” i ämnesraden. Så jag vet mellan tummen och pekfingret. 

Och så lite ”sagt om boken”…

De första läsarreaktioner har börjat trilla in. Först från människor som står mig nära och har känt mig länge. Sen började det röra sig utåt i kretsarna… 

Nu hör tacksamma läsare och föräldrar av sig på alla möjliga digitala vägar. Och jag behöver försöka inse att jag skrivit en bok som behövs där ute. En bok för alla er som kämpar varje dag med att skapa empatiska medmänniskor. Alla ni som tar barnen på allvar, men er själva med en klackspark. Ni som vill skratta åt eländet en stund, utan att tappa det tunga ansvar som en unge innebär.

Jag hoppas att Alex existens väcker garv, eftertanke och stärker när vår egen styrka tryter i oss. Vi kan vara jävliga… men så finns hon och bär våra värsta sidor åt oss. 

Så att det blir lättare att gå. 

Tack för att ni läser.

/ Frida 

Några reaktioner från sköna Efter Morris-läsare:

Fantastisk debut. Som att gå in i en bra film, man blir kvar, kan inte lämna och avslutar med ett leende på läpparna. Ljuvligt och rappt språk, en sann läsupplevelse!

Jag sträckläste den och kan säga att det är en av årets bästa läsupplevelser såhär långt. Annorlunda, underfundig, välskriven och gick rakt in i hjärtat. Stort tack för det. Jag läser mycket (har läst över 100 böcker i år) och din bok sticker ut och kommer hamna bland topp 10 i år.

“Jag känner mig som Alex i så mycket. Hon är en del av alla oss kvinnor skulle jag tro. Känner mig stärkt i synen på mig själv som förälder. Fan, jag tänker inte så dumt ändå.

Alltså jag behöver sitta med en penna när jag läser din bok. Och stryka under alla meningar jag vill komma ihåg.

Kunde. Inte. Släppa. Boken.

Jag bara älskar vad du och din kreativa hjärna gör med oss runt omkring. Från de första dedikerade orden, så fina och så viktiga. Sidan 10 – igenkännande med ett gapskratt.”

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: