Hej!

Jag vet att du ganska nyligen fick ett brev från mig… Men jag bestämde mig för att göra en grej som jag tror att du kanske vill veta om. Så på sitt sätt är det väl därmed en nyhet?

Jag sitter just nu i trädgården på mitt torp – det torp som är förebilden till Alex fristad i Efter Morris. Det är märkligt hur en plats kan ha så många betydelser. Numera är det här stället endast förenat med lugn, kreativitet och frihet. En gång i tiden var det inte så. En gång i tiden var det en kamp. Jag stod nyskild och ensam med hus, kostnader, massa arbete och en fet tumme mitt i handen. Förbannade mig själv för att jag valde att ha kvar det gamla rucklet, fast jag egentligen inte alls var förmögen till det.

Men jag var envis. Gick emot alla logiska principer och vägrade släppa taget. Det tog tid och det var smärtsamt att komma på banan, men någonstans innerst inne visste jag att det skulle vara värt det.

Idag vet jag att den här platsen har förändrat mitt liv. Under tiden som jag gjorde platsen till min, så gjorde platsen mig till någon annan – utan att jag märkte det. Jag återerövrade något inom mig.

Att delar av boken hamnade här är inte så konstigt. Torpet rinner i mitt blod. Allt jag gör passerar förr eller senare genom den här trädgården.

99 spänn!

Well. Det var inte det jag skulle säga egentligen. Fan flög i mig och jag beslutade mig för att köra ett litet sommarerbjudande på den fysiska boken innan jag stänger butiken för säsongen. 99 spänn styck istället för 200. (Håller priset så fram till onsdagen den 7:e juni, sen hinner jag inte packa mer pga studentfirande och jag ska baka tårta…)

Köp nu, så signerar jag och skickar när jag är tillbaka i stan och har tillgång till kartongerna.

Sommarpresent till vänner och familj? Eller kanske till medarbetare? Kunder?

Kopierar in några av de senaste kommentarer från läsare i sociala kanaler:

📖 En fantastisk bok och välkommen motvikt till alla alltför förutsägbara feel-goodromaner. Jag ser fram emot nästa!

📖 En egentligen omöjlig bok men fullständigt underbarJag kunde inte sluta lyssna. Längtar efter fler böcker av Spikdotter! Vilken historia och vilket språk.

📖 Fängslande berättelse – tankeväckande. Kärv kärlek utifrån förutsättningar. Bra språk, gillade den verkligen. När Alex brast ut i skratt för första gången, kändes det som att man var med i rummet.

Och kanske ännu bättre…

… är min och alla andras medverkan i Den framgångsrika kreatören, Karin Holmströms enorma summit som kostar inget, men innehåller allt!

Det här är ett sammanhang för dig som är nyfiken på hur kreatörer och konstnärer lyckas hålla sin kreativitet och skapande igång och nå ut med sina budskap. Det är en stor intervjuserie som är sprängfylld med tips, råd och inspiration för dig som vill ha en energiinjektion i dina egna projekt. Tillsammans blir vi modigare!

Summiten är GRATIS, men du behöver registrera dig här för att få tillgång till alla innehållsrika intervjuer och gåvor som de över 20 medverkade bjuder dig på!

✏️ Summiten pågår 12-21 juni – det kommer gå ut 2-3 intervjuer per dag!

✏️ Intervjuserien är GRATIS men du behöver anmäla dig för att få tillgång till alla fantastiska tips och gåvor!

✏️ Det finns möjlighet att få obegränsad tillgång till materialet via ett särskilt VIP-pass!

Roligt om du vill vara med!

Nu ska jag fortsätta skriva på nästa bok. Vill du ha ett exempel från dagens ordskörd?

– Var är smöret?
Inget svar.
– Hallå! Pappa!?
Han såg upp på henne som om det var en nyhet för honom att hon var i huset.
– Va?
– Var är smöret?
Han vände blicken ner i tidningen igen.
– Jag har slutat.
– Vadå slutat?
– Jag har slutat med smör.
– Varför då? Varför vill man sluta med smör?
– Det är inte bra för ådrorna.
– Pappa. Du är 83 år. Jag tror inte du kan göra så mycket åt ådrorna vid det här laget.
– Är du läkare nu också?
Han tog en knastrande tugga av knäckebrödet och ljudet framstod som en protestaktion. Han hade bara kaviar på brödskivan.
– Nej. Jag är inte läkare. Men jag är inte heller dum i huvudet.
Han låtsasläste tyst i några sekunder innan han sa:
– Är du säker på det…?

Hej och ha en underbar sommar!

/ Frida Spikdotter

Köp Efter Morris här:

Prenumerera på nyhetsbrevet: